Mistrzyni wagi koguciej kobiet UFC, Amanda Nunes zaakceptowała propozycję Invicty w sprawie jej asystowania w procesie zestawiania walk oraz wyławiania młodych damskich talentów, które trafią do największej i najstarszej sfeminizowanej organizacji MMA na świecie.

Oprócz usilnych działań dążących do doprowadzenia do walki z drugą mistrzynią, Cristiane Justino, Brazylijka równie mocno będzie starać się teraz wypromować młode, zasługujące na rozgłos zawodniczki mieszanych sztuk walki. W taki sposób o nowym rozdziale w swoim życiu wypowiada się reprezentantka American Top Team.

Zaczęłam pracę z Invictą jako część zespołu zajmującego się matchmakingiem. To będzie coś wspaniałego, bardzo podoba mi się ta funkcja, a z moim doświadczeniem będę w stanie wyszukać w Brazylii sporo talentów. Cieszyłam się gdy otrzymałam tę propozycję i jestem zadowolona po jej zaakceptowaniu. Kocham robić rzeczy związane z żeńskim MMA.

Funkcja mistrzyni w organizacji Invicta FC nie będzie w stu procentach samodzielna, ze względu na obowiązki zawodnicze mistrzyni UFC, jednakże weźmie ona w obydwu procesach istotny udział.

źródło: mmajunkie.com