1 września w angielskim Southampton miała się odbyć druga gala organizacji Krwawy Sport, jednak od kilku dni dochodziły informacje o odwołaniu gali i w końcu wydano oficjalny komunikat w tej sprawie.

W oświadczeniu czytamy, że właściciel Krwawego Sportu – Łukasz Kieiwan został aresztowany w skutek pomówienia i jest to główny powód, dla którego gala się nie odbędzie.

Nie wiem jak zacząć…
Oficjalne oświadczenia nigdy nie były moją mocną stroną. Jak zapewne już wiecie gala Krwawy Sport 2 – Rise Of Champions została odwołana.
Nadszedł czas aby być z Wami szczerym.
Właściciel marki KRWAWY SPORT – Lukasz Kieiwan został pomówiony, w skutek czego od poniedziałku przebywa w areszcie. Zabezpieczono do depozytu dużą ilość gotówki, która była naszykowana na uregulowanie płatności związanych z galą. Na podstawie zeznań? Chyba tak, bo dowodów brak. W dalszym ciągu Łukasz nie jest w stanie prowadzić swoich interesów.
Niestety na wyjaśnienia potrzeba czasu, a nam go zabrakło. Pomimo starań naszego zespołu zmuszeni byliśmy odwołać galę. Jeśli to możliwe chciałbym prosić Was wszystkich. Dajcie nam chwilę.

Poinformowano także, że fani, którzy zakupili bilety na sobotnie wydarzenie otrzymają zwrot kosztów. Zostaną tajże uregulowane sprawy ze sponsorami oraz przede wszystkim zawodnikami i ich zespołami.

W Southampton do klatki po prawie dwuletniej przerwie od startów miał powrócić były zawodnik UFC – Łukasz Sajewski. Ponadto w rozpisce znajdowali się między innymi Kevin Szaflarski oraz Michał Pasternak.